După o lungă aşteptare, avem bucuria să vă anunţăm apariţia unui nou volum al seriei Andilandi. De această dată însă Sînziana Popescu nu v-a pregătit un roman, ci o selecţie de poveşti despre Zânele din Celălalt Tărâm: Istorioare cu cosiţe.
Dacă deja aţi citit primele trei romane ale seriei Andilandi, cu siguranţă vă întrebaţi ce se întâmplă cu fiinţele Celuilalt Tarâm atunci când copiii nu trec pe acolo. Precis sunteţi curioşi să aflaţi cum şi cât trăiesc creaturile din Ţinutul Păsării Măiestre, pe cine îndrăgesc, cu cine se luptă sau cu ce se îndeletnicesc în mod obişnuit, cât e ziulica de lungă. Acest volum de Poveşti din Tărâmul lui Andilandi e menit să vă satisfacă curiozitatea.
Din nenumăratele întâmplări ale Celuilalt Tarâm, Sînziana Popescu le-a ales pe cele mai însemnate şi le-a grupat în trei volume. Primul, cel de faţă, numit Istorioare cu cosiţe, include cinci poveşti despre Zânele Celuilalt Tărâm: „Povestea Vâlvei care iubea violetele”, „Cea mai mică Zână din lume creşte mare”, „De-a Zmeii şi Blajinii”, „O zi din viaţa unei Doamne” şi „Sânzienele şi Castelul de Fum din Poiana Vie”.
Dacă vă vor fi pe plac, fiţi pregătiţi să căutaţi şi următoarele două volume de Poveşti din Tărâmul lui Andilandi: Peripeţii cu zale, despre cei mai de temut războinici ai ţinutului, şi Aventuri cu aripi, despre animalele vrăjite din Celălalt Tărâm.
De menţionat că volumele sunt ilustrate cu frumoasele desene semnate de Cireşica Litinschi-Cuciuc. În speranţa că veţi îndrăgi poveştile noastre, nu ne mai rămâne decât să vă urăm lectură plăcută!
„Mi-ar fi plăcut să fiu Vâlva Violeta, pe care nimic nu o poate opri să îşi împlinească dorinţa de a fi mai aproape de florile sale preferate. Mi-ar fi plăcut să fiu Zânişoara Onix cea cu puteri magice, căci credinţa în forţele proprii chiar poate învinge orice demoni, de oriunde ar veni ei. Sunt în dificultate, căci le iubesc la fel pe Zmeoaica Zara şi pe Blajina Maya, iar povestea lor mi s-a părut cea mai emoţionantă, căci vorbeşte despre prietenia de dincolo de timp şi graniţe. Gândul meu secret e că aş fi vrut să fiu o Sânziană căreia dansul îi vindecă orice durere şi care are misia grea de a păstra magia în lumea aceasta. Sunt bucuroasă că Sînziana noastră există şi scrie poveşti frumoase şi cu tâlc, pe care le vor iubi nu doar piticii, ci şi părinţii lor.” – Virginia Costeschi, BookMag.eu

Sînziana Popescu s-a născut în 1972 în Târgu-Mureș, un mic orășel din cea mai frumoasă provincie a României, Transilvania, într-o familie de actori. După absolvirea Universității de Medicină și Farmacie din orașul natal, în 1997, s-a mutat în București, unde a fost pe rând medic, jurnalist de știință sau parenting și scenarist. A scris și publicat teatru pentru copii, piesele ei fiind premiate, traduse și jucate pe scenele din întreaga țară, precum și la Teatrul Național Radiofonic. Sînziana Popescu este însă cunoscută în mod egal și pentru Andilandi, o serie fantasy inspirată din mitologia românească.

Cireșica Litinschi-Cuciuc s-a născut în 1975 în București. A absolvit în 1998 Universitatea Națională de Arte din București, secția Arte Textile, specializarea Modă. Încă din facultate a lucrat în domeniul presei, ca redactor de modă, stilist și ilustrator la reviste ca: 2000 Plus, Familia mea, Cosmopolitan, Look, Avantaje. Din 2004 și până în prezent a lucrat ca designer de costume în domeniul publicității și cinematografiei. A semnat costumele pentru filmele Și caii sunt verzi pe pereți (regia Dan Chișu), O lună în Thailanda (regia Paul Negoescu), Roxanne (regia Vali Hotea), scurtmetrajele Alb (regia Paul Cioran) și Not today (regia Cristina Iliescu) și a fost asistenta designerului de costume la filmul Toni Erdmann (regia Maren Ade).
Pingback: Istorioare cu cosiţe, acum şi în variantă electronică | Mediamorphosis
Pingback: Istorioare cu cosiţe, o nouă apariţie în Seria Andilandi
Pingback: Fuga Dariei din Ținutul Păsării Măiestre | Mediamorphosis