Tanglewood Tales

Nathaniel Hawthorne a fost un fel de Alexandru Mitru al Americii secolului al XIX-lea, iar „Tanglewood Tales” sunt un soi de „Legendele Olimpului” avant la lettre.

Volumul cuprinde şase poveşti: cea în care Tezeu ucide Minotaurul (The Minotaur), cea în care gigantul Anteu, fratele pigmeilor, este răpus de Hercule (The Pygmies), cea în care Cadmus, Phoenix şi Cilix pleacă zadarnic în căutarea sorei lor, Europa (The Dragon’s Teeth), cea în care Ulise ajunge la palatul vrăjitoarei Circe (Circe’s Palace), cea în care Persefona e răpită de Hades (The Pomegranate seeds) şi cea în care Iason dobândeşte Lâna de Aur (The Golden Fleece).

Toate aceste întâmplări – a căror violenţă inerentă este atenuată cu grijă, fiind atent rescrise pentru copiii epocii victoriene – sunt măiestrit puse în valoare de ilustraţiile color şi alb-negru ale Virginiei Frances Sterrett.

Volumul face parte din seria „Vintage Books ~ restored”, grupând mai multe astfel de „comori” de epocă.

Versiune răsfoibilă

Ne face plăcere să vă oferim spre răsfoire un fragment din Tanglewood Tales, cuprinzând cea de-a cincea poveste a volumului. Lectură plăcută!

Scroll to Top