Vă anunţăm cu bucurie reeditarea volumului de Teatru pentru prichindei mari, mici şi mititei de Sînziana Popescu. Cartea cuprinde piese destinate atât teatrelor profesioniste pentru copii, cât şi spectacolelor şcolare sau cluburilor de teatru.
Cele patru texte premiate prezente în volum au fost produse pe scenă – de către Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti, Teatrul Municipal din Baia Mare şi Teatrul „I.D. Sârbu” din Petroşani – sau difuzate de-a lungul anilor la Teatrul Naţional Radiofonic. Profităm de ocazie pentru a vi le reaminti mai jos, nu înainte de a vă spune că volumul este disponibil în librăriile online din întreaga lume:
Viaţa ca o poveste
Un copil şi un actor află de ce dispar personajele din Lumea Poveştilor şi cum le-ar putea salva.
Textul a primit premiul I la secţiunea de Teatru pentru Copii şi Tineret a Concursului „Camil Petrescu”, organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor în 1996. „Viaţa ca o poveste” a avut premiera absolută pe scena Teatrului Naţional din Târgu-Mureş în 1997, în regia lui Kincses Elemér. Scenariul radiofonic a fost produs şi difuzat de Teatrul Naţional Radiofonic în 1999, în regia lui Mihai Lungeanu.
Alunecând într-o prună
Un băieţel învaţă de la un sâmbure de prună cum să se împrietenească cu propriul său frate mai mare.
Textul a fost distins cu premiul I la secţiunea de Teatru pentru Copii a Concursului de Scenarii radiofonice organizat de Radiodifuziunea Română în 1999. Scenariul „Alunecând într-o prună” a fost produs şi difuzat de către Teatrul Naţional Radiofonic în 2000, în regia lui Mircea Albulescu.
Domnul de Ciocolată
O fetiţă pofticioasă descoperă pe pielea ei ce se întâmplă cu copiii ce se lasă ademeniţi cu dulciuri de către străini.
Textul a fost distins cu premiul I la Concursul de Dramaturgie al Festivalului Internaţional de Păpuşi şi Marionete „Gulliver”, Galaţi, 2006. Scenariul radiofonic după textul „Domnul de Ciocolată” a fost produs şi difuzat de către Teatrul Naţional Radiofonic în anul 2002, în regia lui Mihai Lungeanu. Piesa de teatru „Domnul de Ciocolată” a mai fost montată pe scena Teatrului „I. D. Sârbu” din Petroşani în anul 2010, în regia Rodicăi Băiţan, şi pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare, la secţia de Păpuşi şi Marionete, în regia Oanei Leahu, 2013.
Când jucăriile spun pa
Jucăriile unui copil răsfăţat îşi iau soarta în micile lor lăbuţe, aripioare sau mânuţe şi fug în lume.
Text distins cu Marele Premiu în cadrul Concursului de Dramaturgie al Festivalului Internaţional de Teatru „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, organizat de Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti în anul 2007. Comedia muzicală „Când jucăriile spun pa” a avut premiera pe scena Teatrului „Ion Creangă” în 2008 – regia Attila Vizauer, muzica George Marcu.
„Când jucăriile spun pa!” nu este pur şi simplu un basm. Autoarea propune, de fapt, o comedie muzicală supusă atenţiei atât copiilor, cât şi celor mari, în acest scop fiind folosită din plin muzica, costumele colorate, animaţia, mişcarea. Pornind de la titlul piesei, dar şi de la ideea că cei mici „sunt deştepţi şi de multe ori interpretările lor sunt strălucitoare, mai bogate în imaginaţie, mai fanteziste decât ale unui adult”, regizorul Attila Vizauer oferă o interpretare firească a textului, dând poveştii un colorit scenic viu.
Maria Sârbu, Jurnalul Naţional , 2008
„Toată lumea râde, cântă şi dansează, pentru că regizorul a creat un spectacol muzical aşa cum a dorit autoarea care şi-a scris singură cupletele”
Mircea Ghiţulescu, Luceafărul, 2008
Buna ziua! As dori sa cumpar aceasta carte si nu reusesc sa o gasesc in nicio librarie si pe niciun site. Va rog sa-mi spuneti daca o pot achizitiona de la dvs.
Bună ziua. Ne pare rău să vă dezamăgim, dar cartea nu mai este deocamdată în stocul editurii. Cu toate acestea ea poate fi găsită încă în librăriile internaționale (Amazon, Book Depository etc.).